10 Mart 2013 Pazar

Gözlem

Buraya yazmaktan hiç hoşlanmadığım şeyleri yazmaya geldim. Milleti eğlendirecek bir halim kalmadı zaten. Zorunda da değilim o ayrı mesele.
Neden yazdığıma gelirsek, sanırım bu sefer okunmasını istiyorum. İnsanlara batmasını istiyorum bu tarz şeylerin. Ben mutlu değilsem onlar da mutsuz olmalı gibi bir düşünce değil bu. Ha, zaten artık karşımdakileri adam etme gibi boş uğraşlar içerisine girmiyorum. Adam olmayacakları çok belli çünkü.
Öncelikle herkesin bildiği şeylerle başlıyorum.
Hep diyorsunuz ya hayat adaletsiz, dünya adaletsiz, her şey adaletsiz. Bence insanlar adaletsiz. Açıklamaya gerek duymuyorum. Kişisel gelişim yazısı değil sonuçta bu.
Hayata elenerek devam ediyoruz her zaman. Güçlü olan zayıf olanı ezer gibisinden bir söz vardır, ama hayır, hayatta kalanlar güçlü olanlar değil aşağılık olanlar oluyor her zaman. Güçlü olmak sadece fiziksel anlamda güçlü olmak değildir. İrade, her şeyin önünde gelir. Küçüklüğümden beri irade konusunda saplantılı oldum, bir ara sanırım o özelliğimi kaybettim ama eski hallerimi hatırladıkça düzeliyorum yavaş yavaş.
Para veya gücü önemsemiyorum. Dediğim gibi, önemli olan tek şey irade. İsteyen ruh desin, isteyen duygular, isteyen zihin; bunların hiç biri tam olarak iradeyi ifade edemez ve benim gözümde hiç biri iradeden daha güçlü bir silah değildir.
Yukarı çıkmayı becerenler, hayatta kalmayı becerenler hep içleri kokuşmuş insanlar. Dürüst biri hayatta kalamaz. Birilerinin üzerine basmadan hayatta kalamazsın. Kişisel rekabet ortamı farklıdır, orada da insanların üzerine basarak yükselmek artık bir kural olmuştur, ama benim anlatmaya çalıştığım şey bu değil. Toplum kendi içinde öyle bir sınıflandırılmış ki yaptığınız en küçük hareket, başkalarının sizin arkanızı toplamasıyla sonlanıyor. Bizim üstümüzdekilerin de yaptığı her hareket bizim sonumuzu getiriyor. Kısacası kendi kendimizi imha etmekten başka bir işe yaramıyoruz.
Toplumsal bakış açısından sonra da bireysel bakış açısına gelirsek, herkes gerizekalı. (Ben de dahil.) herkes en küçük saçma sapan ayrıntılara takılma konusunda usta, çünkü insan doğası böyle.
Ben buna inanmak istemiyorum. Kız veya erkek olarak doğmak benim hareketlerimi belirli bir çerçevede sınırlandıramaz. İnsanlığa ters düşen hareketlerin sınırına bir şey diyemem ama cinsiyet ayrımından gerçekten nefret ediyorum.
Birinin homofobik olması, biseksüel veya eşcinsel olması kimsenin umrunda değil. Anlayın artık bunu. Buna benzer hiç bir ayrıntı insanı karşısındakinden daha üstün, daha zeki veya daha aptal yapmaz. Birinin hindu olması ve ineğe veya üç bin küsür tanrısından birine tapması onun özünde iyi bir insan olmadığını göstermez, sadece ailesinden gördüklerini yapar, bizim gibi. Aptal olması gerekmez. En azından sizden daha aptal olması gerekmez. 
Keşke herkes dünyayı benim gözümden izleyebilse ve aptallıkları karşısında utanabilse.
Birinin ateist olması veya deist(agnostik falan hepsini dahil edin) olması onu daha spesifik bir insan haline getirmez. Kendi seçimidir, bağıra bağıra söylemesi gerekmez. Karşısındakilere saygı gösterdiği sürece kendisi de saygı görmeyi beklerse haklıdır. Saygı görmelidir.
Aynı şekilde birinin hristiyan veya müslüman olması ona karşındakilere şeytanmış gibi davranma hakkını vermez. Karşısındakine iyilik yapmak istiyorsa bilgilendirir, küçük görmez, gerizekalı gibi davranmaz. Gider önce kendi inandığı şeyi kendi öğrenir, oradan buradan kulaktan dolma bilgilerle şakirt olup çıkmaz.
Cinsiyetlere geri dönüyorum.
Birinin erkek olması illaki her fikrinin karşısındakileri becermeye dayanması gerektiğini, kız olması da tüm hayatını güzel görünmeye çalışıp aile kurup tavşan gibi çocuk doğurma hayalleri kurması gerektiğini göstermez. Her şey bu kadar basit değil.
Öncelikle, kimsenin hormonlarını anlamıyorum. Bu bir. Eşcinsellik hastalık falan değil tamamen insanın sapıtmasından kaynaklanan bir şey, aynı kadın ve erkeklerin sapıtması gibi. İnsanlar birbirlerini becermeden yaşayabilir. Ben buna inanıyorum. Hatta bana kalırsa çocuk falan da yapmasınlar, bu kuşakla devam edelim. Hepimiz ölünce de dünya kurtulmuş olur.
Konuya giremedim, kusura bakmayın.
Demek istediğim, kurulmuş cinsiyet tabularını yıkmak, insanları özel yapmıyor. Bu biseksüel ergen dalgasına karşı olan lafımdı. Erkeklere/kadınlara ilgi duymayan bir kadının/erkeğin de illaki kendi cinsinin üzerine atlaması gerekmiyor. Oturun oturduğunuz yerde. Zorunuz ne? Gidin ilim irfan öğrenin işte. Kıç özel bir organ değil, beyin özel bir organ.
İnsanlar daha fazla düşünmeli. Yaptığımız şeylere bakın. Işık çıkaran taşların içine saatlerce aptallar gibi bakıyoruz. İnsanlar bizi önemsemeyince hemen atara bağlıyoruz. Karşımızdaki embesilleri sözde kırmamak için (ama özde onlara bir konuda muhtaç olduğumuzu bildiğimiz için) katlanıyoruz, hatta utanmasak ayaklarını yalıyoruz. Çocuklar tahta sıraları olan koyun ağıllarına tıkılıp 8 saat boyunca duvarlara bakıyor ve en az kendileri kadar beyni yıkanmış aptallarla dost oluyor. Yetişkinler birbirinden daha saçma ve gereksiz işlerde saatlerce çalışıp didinip insanlıktan çıkıyorlar. Ve tabii ki ön yargılar.
Ön yargı derken karşısındakini tanımadan ahkam kesme işinden bahsetmiyorum. Sadece belirli katı kalıplar içerisinde düşünüp karşısındakileri yaptıkları yüzünden aşağılamaktan bahsediyorum.
İsteyenler kendisini daha özgürlükçü, daha elit vs. zannedebilir. Düşüncelerinizi sınırlama şeklinize göre kendinizi de sınıflandırabilmeniz büyük başarıdır derim ben ancak. Ayrıca gördüklerinizi kopyalayıp, sanki doğduğunuzdan beri bunları yapıyormuşsunuz gibi davranmakta çok iyiymişsiniz.
İnsanlar olmak istedikleri kişileri kendileri zannediyor. Köylüyseniz köylüsünüzdür, asilseniz asil. Ama bu asil olanın köylüden daha üstün olduğunu göstermez. O sadece insanlar tarafından kabul edilmiş bir ön yargıdır.




Bir ara devam ederim. Belki ama şimdi uyuz ettiler beni.
Koca yazıdan çıkara çıkara eşcinsellikle ilgili kısımı çıkarıp da yorum yapacaksanız da yapmayın mümkünse. Benim düşüncem banadır. O kadar çok gay aşığı gördüm ki artık savunmaları dinleyecek sabrım yok.

9 yorum:

  1. Sen böyle yazılar yazınca,karşına geçip güzelce sohbet etmek istiyorum.Ne yazık ki burada söylemek istediklerimi söyleyemiyorum çünkü yersiz geliyor.Ortam uygun değil yani.Ve tabii ki çook bilmiş gibi cevaplar vermek istemem.
    Ne yazıktır ki sevmediğin insanlar çevrende çok olacak.Bunu şimdiden fark etmen bir bakıma iyi,en azından seni hangi bataklığın içine çekmeye çalıştıklarını bilirsin.Öyle türde pislik ve aşağılık kişiler var ki ve çoğu da moron(bazen bende moronlaşsam da)Ve eşcinsellik konusunda sana katılıyorum.Aralarında bijolojik nedenlerden ötürü olanlardan da olabilir ama hepsini mazur görmek ve sempatikleştirmek sadece ne kadar çarpıklaştığımızı gösteriyor.Birey olarak herkesin canı kıymetleri ama bazıları çok gereksiz.Buna dini açıdan bakınca kimin gerekli kimin gereksiz olduğunu sorgulamak bize düşmez tabii ama keşke etrafımızda çok daha anlamlı insanlar olabilse.Ki bu da sanırım bizim onları bulmamızla olacak.Ben de daha önce doğurgalığın durmasını istemişimdir.İnsanlığın yok olmak üzere olduğu filmlerde herkesin gelecektekileri kurtarmaya çalışması çok saçma zaten.Öldükten sonra kime ne olmuş,kim ne kadar üremiş sanane (lan diye eklemek de istiyorum.)
    Tek diyebileceğim şu;Sakın kendini harcama ve harcatma.Yılların birilimini edinmiş ve her şeyi biliyomuş da konuşuyomuşum gibi görmeni istemem.Sadece senin heba olmanı istemem.Bu gidişle daha devam edeceğim ama durmalıyım sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında her şeyi biliyormuş gibi konuşan benim -_-" yani bana bir şeyler söylerken bu konuda sıkıntıya düşmene gerek yok. Çok bilmişlik taslamak istemediğini biliyorum zaten.
      Fikirlerini benimle paylaştığın için teşekkür ederim.
      Kendimi harcamak/harcatmak konusunu pek anlayamadım ama yine de heba olmamamı istediğin için de teşekkür ederim. (Çok saçma bir cevap oldu laskf)

      Sil
    2. Heba olmamandan kastım şu;her nerde yaşıyosan orada tıkılı kalmış ve güçlü düşünceleri oluşmaya başlamış biri olarak kalma.Aynen şimdi yaptığın gibi kitap okumaya ve yazmaya devam et.Gerekirse Sistemin süreçlerinden geç,illaki üniversiteye falan git oku para kazan falan ama sonra öyle bir yere gel ki 'bütün'den çıkıp 'birey'ol.Şahsen benim hedefim o yönde.Şimdi hikaye yarışmalarını sırf reddedilmek için giriyorum.(kazansam süper olur tabii)Yine tam anlatamadım.Sanırım bu görüşlerimi ayrı bir gönderi olarak yazmalıyım.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. kimsenin diniyle diliyle cinsiyeti yada düşünceleri başka insanları rahatsız etmediği sürece hoş görülmeli oysa bizim insanlarımız önyargıyı hayat felsefesi edilmiş bu konuda bende sütten çıkmış ak kaşık sayılmam ama olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bizim insanlarımız değil, bir tek türkler pis de gerisi süper değil. Herkes ayrı manyak.

      Sil
    2. haklısın aslında lafın gelişi dedim hiç türkler anlamında düşünmedim (şimdi düşününce gerçekten bizim insanlarımız deyince sadece türkler olarak düşünülüyor değil mi )

      Sil
  4. *Bir milyon yıl geçince anca yorum yapmaya vakit bulabilen insan*
    Konuya hızlı geçeyim, ki belki dediklerimin yazıyla alakası bile olmayabilir; cinsiyet denen şey zaten bir saçmalıktan ibaret. Bazı organları farklı olan iki tür insan yerine herkesin biyolojik yapıdan aynı olduğu, herkesin istediği gibi takılabileceği ve kimsenin sınırlandırılmadığı bir yerde yaşamak daha iyi olurdu.
    "Hanımefendi küfür etmez", "Kız mısın lan pembe giyiyorsun" diye şeyler de duymak zorunda kalmazdık. Herkesin aynı olması aynı zamanda herkese farklı olmak için bir şans da veriyor olurdu.
    *Yorum acayip sefil oldu yalnız, mümkünse aldırma*
    Ben daha fazla batırmadan şöyle diyeyim ki, bir ara devam edersen mutlaka bu yazının başında olacağım!
    *Yine edeceği haltı etmiştir ve koşarak uzaklaşır*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *öncelikle beş milyon yıl sonra cevap vererek çığır açıyorum*
      Yazıya devam edemem heralde bu aralar kafam lapa kıvamında, zamanımın çoğunu ders çalışmaya başlayabilmek için bu olayda mantık ararken yatakta yuvarlanmakla geçiyorum. -_-"
      Ama sen de fikrini belirttiğin için sağol.

      Sil